VvE Goudsesingel – Commerciële Ruimten

LocatieRotterdam

Dit najaar voeren wij het schilderwerk uit aan de ‘commerciële plint’ van het woningbouwcomplex gesitueerd in de zuidelijke gevelwand van de Goudsesingel, gebouwd in de periode 1953-1954 door Manhave & Kruithof’s Bouwbedrijf.
Naar het kleurontwerp zoals de architecten Van Andel en Van Embden dat ooit bedacht hebben.
Het gebouw bestaat uit een langgerekte strook aan de Goudsesingel met vijf bouwlagen onder een zadeldak belegd met rode pannen, en haaks hierop een klein bouwvolume aan de Halstraat met vier bouwlagen eveneens afgesloten door een zadeldak. De gevel van de langgerekte strook heeft een duidelijke scheiding tussen begane grond en verdiepingen. De winkels hebben terugliggende stalen puien achter een doorlopende reeks verbrede betonnen kettingbogen. Vanuit de teruggelegde puien vooruitspringende etalagekasten op plinten van zwart syeniet. Tussen de etalages vrijstaande ronde kolommen bekleed met zwart granito die de bogen in het midden ondersteunen.

Diensten

Meer projecten

Appartementencomplex Kerkedijk te Rotterdam – Frame Woningen

Appartementencomplex Kerkedijk te Rotterdam – Frame Woningen

Lees meer
Restylen kantoor en bedrijfsruimte Vijfsluizen Schiedam

Restylen kantoor en bedrijfsruimte Vijfsluizen Schiedam

Lees meer
VvE Goudsesingel – Commerciële Ruimten

VvE Goudsesingel – Commerciële Ruimten

Lees meer
VvE Boston

VvE Boston

Gestart met een mooi project.

Lees meer